ESG Knowledge Hub

Uspešno završen drugi ciklus programa "ESG Practitioner"

Oct 18, 2023

Beograd, 18. oktobar 2023 - Završnom radionicom i dodelom sertifikata polaznicima svečano je obeležen završetak drugog ciklusa programa "ESG Practitioner".   

U programu obuka ESG Practicioner, učestvovali su predstavnici i predstavnice 12 malih i srednjih (MSP) preduzeća koji su izabrani među više od 110 prijavljenih. Cilj ovih obuka je bio da MSP steknu znanja o tome kako da ESG kriterijume integrišu u svakodnevne poslovne odluke, politike i strategije. Usklađivanjem sa ESG kriterijumima, mala i srednja preduzeća postaju privlačnija za investitore, klijente i partnere. 

Održivost i društvena odgovornost nisu samo trendovi, već i neophodnost za budućnost poslovanja. Projekat “Promocija održivih investicija”, koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, istakao je potencijale i kapacitete naše zemlje u oblasti održivog poslovanja i održivih investicija – onih koje istovremeno donose profit, vode računa o zaštiti prirodnih resursa, o ljudima i lokalnoj zajednici. 

Za više informacija posetite sajt Programa UN za razvoj (UNDP).