ESG Knowledge Hub

Trening u Čačku za klijente UniCredit Banke

Sep 28, 2023

Čačak, 28. septembar 2023. - U Čačku je održana obuka o nefinansijskom izveštavanju, u okviru programa podrške korisnicima inovativnog finansijskog podsticajnog instrumenta za MSP. Ovaj događaj je organizovala Frankfurtska škola menadžmenta u saradnji sa UniCredit Bankom.

Obuku su održale iskusne trenerice i praktičarke održivosti, Milica Mišković i Svetlana Damnjanović, sa ciljem da se učesnici upoznaju sa konceptom nefinansijskog izveštavanja i da se učesnici korak po korak vode kroz proces izveštavanja o aspektima životne sredine, socijalnih pitanja i upravljanja (ESG). 

Do kraja obuke, učesnici su bili opremljeni alatima i uvidima neophodnim da prihvate održive prakse i unaprede sposobnosti svojih kompanija u nefinansijskom izveštavanju. Takođe su dodatno upućeni na resurse koje mogu razmotriti za dalje učenje i korišćenje u praksi. Važno je napomenuti da su učesnici aktivno učestvovali u diskusijama i grupnom radu i pokazali veliko interesovanje za temu.

Kako su učesnici davali povratne informacije u evaluacijama poslatim putem e-maila nakon obuke, učesnici su bili veoma zadovoljni treningom. Na skali od 1 do 5, svi su dali 5 - veoma zadovoljni, i posebno su ocenili koliko je obuka bila korisna iz perspektive: pružanja novih informacija - 4,83 (potpuno i u velikoj meri); i korisna za posao kojim se bave - 4,83 (u potpunosti i u velikoj meri).