ESG Knowledge Hub

Trening: Evropski standardi za izveštavanje o korporativnoj održivosti (ESRS)

Od 1. januara 2024. godine, deo velikih kompanija sa sedištem u Evropskoj uniji započinje izveštavanje u skladu sa novim Evropskim standardima za izveštavanje o korporativnoj održivosti (ESRS).  

ESRS su uvedeni kao odgovor na rastuću potrebu za sveobuhvatnim izveštavanjem o uticaju poslovanja na društvo i životnu sredinu, kako bi se ojačala tržišna ekonomija i postavili temelji za standarde izveštavanja o održivosti na globalnom nivou.

Ovi standardi, usvojeni kako bi odražavali evropske vrednosti održivog poslovanja, postaju, pored zakonske obaveze u Evropskoj uniji, neizbežan okvir za kompanije usmerene na evropsko tržište koje teži ka primeni visokih standarda transparentnosti i odgovornosti. U prilog tome, govori i činjenica da su pored standarda koji su usvojeni kao zakonska obaveza u EU, razvijeni i dobrovoljni pojednostavljeni standardi koji treba da posluže poslovnim partnerima i MSP, a koji nisu obuhvaćeni samom zakonskom obavezom, jer se očekuje da će se oni na tržištu susresti sa ovim zahtevima.   

Ukoliko ste i do sada izveštavali o održivosti, spremite se da podignete svoje poslovanje na novi nivo. Izveštavanje po kompleksnim i sveobuhvatnim ESRS, zahteva dodatna znanja, resurse i ulaganja u sam proces koji doseže izvan usklađivanja sa zakonskim obavezama i zahteva posvećenost sveobuhvatnoj i održivoj transformaciji poslovanja.

Trening je namenjen: 
zaposlenima koji dolaze iz kompanija koje su u skladu sa Zakonom o računovodstvu razvrstane u kategoriju velikih i srednjih pravnih lica. 

Treneri:
Praktičari održivosti koji će vas voditi kroz ESRS standarde: 
Svetlana Damnjanović, 
Milica Mišković. 

Datum održavanja: 
21. i 22. mart 2024. 

Agenda: 
preuzmite preliminarnu agendu.

Cena: 
590 EUR (bez PDV-a) u dinarskoj protivrednosti na dan izdavanja predračuna.  

U cenu treninga su uključeni:
- Osveženje tokom trajanja treninga
- Ručak
- Štampani radni materijali

Broj učesnika je ograničen. Rezervišite mesto na vreme!

Za sve dodatne informacije: [email protected] ili
0604088824.  

Formular za prijavu

Popunjavanjem formulara prijavljujete se za trening. 

Nakon provere uslova za učešće na treningu (veliko ili srednje pravno lice), na vaš kontakt e-mail biće dostavljen predračun.  

Informacije o načinu rukovanja i čuvanja vaših podataka možete pronaći u našoj Politici zaštite podataka o ličnosti.

Informacije o uslovima možete pronaći u našim Opštim uslovima poslovanja. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.